ERROR: Table './cooks_db1/ams_articleviews' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
---
INSERT INTO ams_articleviews SET view_ip = INET_ATON('35.175.182.106'), view_user_id = 1, view_date = NOW(), view_user_agent = 'CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)', view_referer = '', view_article_id = 2107
---
מתכון : בקלאווה - Cooks מתכונים
אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
בקלאווהצילום: © dream79 / Fotolia *
נקרא 2196 פעמים 2196 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.0 ציון: 4.0

בקלאווה

4.0 כוכבים

באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 07.09.12

רוצה לדעת איך מכינים בקלאווה? הנה מתכון קלאסי להכנת בקלאווה ביתית נפלאה!

משך ההכנה: כשעה מספר מנות: 5-8 מנות

רשימת מצרכים:

200 גר' חמאה (או כוס שמן)
5 כפות סוכר 
1/2 ק"ג אגוזי פקאן קצוצים גס 
1 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ציפורן 
1 חבילה בצק פילו 

לסירופ: 
1/2 2 כוסות מים 
2 כוסות סוכר 
1 כפית מיץ לימון 
1/2 כפית מי ורדים (לא חייב)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה בכלי ומניחים בצד. מערבבים בקערה את הסוכר, האגוזים הקצוצים, הקינמון ואבקת הציפורן.
  3. משמנים תבנית (לא חד פעמי) פורסים עלה מבצק הפילו ומברישים בחמאה מומסת או שמן חוזרים על הפעולה עם חמישה עלים. על העלה החמישי מפזרים את תערובת האגוזים וחוזרים להניח עלי פילו ולמרוח בינהם חמאה (הפעם רק שלושה עלים) ולפזר שוב מתערובת האגוזים. בשלב זה מניחים את שאר העלים (בערך 6-8 עלים) כאשר מורחים אותם בחמאה  ורק את העלה האחרון למרוח בשמן.
  4. חותכים בעדינות למעוינים בגודל 3X 3 ס"מ.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 150 מעלות כ-20 דקות עד לצבע חום. 
  6. מוצאים את הבקלאווה ויוצקים סירופ קר.

הכנת הסירופ:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה. 
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ומסירים מהאש. 
  3. מקררים. 
  4. יוצקים את הסירופ הקר על הבקלאווה כשתי דקות לאחר הוצאתה מהתנור. 


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון בקלאווה:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד מתוקים וקינוחים:

טראפלס שוקולד טראפלס שוקולד

מתכון ביתי להכנת כדורי טראפלס שוקולד. מתאים גם לוואריאציות שונות לפי בחירה והעדפה אישית.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 09.02.14
טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר

מתכון להכנת טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר, עם נגיעות ליקר משובח וגרדת תפוז.
באדיבות: צבעים מתוקים | תאריך פרסום: 16.03.13
מתכון להכנת מאלבי מתכון להכנת מאלבי

מתכון להכנת מלאבי אמיתי, באדיבות קייטרינג צבעים מתוקים.
באדיבות: צבעים מתוקים | תאריך פרסום: 25.01.13
מרציפן: מתכון למרציפן שקדים קלאסי מרציפן: מתכון למרציפן שקדים קלאסי

מחפשים מתכון להכנת מרציפן? קבלו מתכון למרציפן שקדים קלאסי, שמתאים להכנת עוגיות מרציפן או תוספות לעוגות.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 26.12.12
מלבי: מתכון למלבי חלבי מלבי: מתכון למלבי חלבי

מחפשים מתכון להכנת מלבי איכותי וטעים? קבלו מתכון למלבי חלבי, פשוט ונימוח, עם סירופ מי ורדים מעל.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 25.12.12
קינוח ערמונים קינוח ערמונים

מתכון לקינוח ערמונים מתוק וטעים, עם אגוזים, קצפת מתוקה ורום בקרדי.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
מלבי מוקצף מלבי מוקצף

חושבים להכין מלבי ביתי? אין בעיה! הנה מתכון למלבי מוקצף, עם מעט מי ורדים מלמעלה. טעים בטירוף!
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
בקלאווה בקלאווה

רוצה לדעת איך מכינים בקלאווה? הנה מתכון קלאסי להכנת בקלאווה ביתית נפלאה!
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 07.09.12
קרם פטיסייר קרם פטיסייר

מתכון לקרם פטיסייר קלאסי: קרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות אותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 07.09.12
מאפינס שוקולד ציפס מאפינס שוקולד ציפס

מתכון להכנת מאפינס שוקולד ציפס קל להכנה וטעים במיוחד!
באדיבות: יוסי | תאריך פרסום: 13.06.12
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)




הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

קורס ברמנים - בר מאסטר






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד