לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 7 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: © dream79 / Fotolia *
3391 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.0
|
בקלאווה
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 07.09.12
רוצה לדעת איך מכינים בקלאווה? הנה מתכון קלאסי להכנת בקלאווה ביתית נפלאה!
משך ההכנה: כשעה • מספר מנות: 5-8 מנות
רשימת מצרכים:
200 גר' חמאה (או כוס שמן) 5 כפות סוכר 1/2 ק"ג אגוזי פקאן קצוצים גס 1 כפית קינמון 1/2 כפית אבקת ציפורן 1 חבילה בצק פילו
לסירופ: 1/2 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר 1 כפית מיץ לימון 1/2 כפית מי ורדים (לא חייב)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- ממיסים את החמאה בכלי ומניחים בצד. מערבבים בקערה את הסוכר, האגוזים הקצוצים, הקינמון ואבקת הציפורן.
- משמנים תבנית (לא חד פעמי) פורסים עלה מבצק הפילו ומברישים בחמאה מומסת או שמן חוזרים על הפעולה עם חמישה עלים. על העלה החמישי מפזרים את תערובת האגוזים וחוזרים להניח עלי פילו ולמרוח בינהם חמאה (הפעם רק שלושה עלים) ולפזר שוב מתערובת האגוזים. בשלב זה מניחים את שאר העלים (בערך 6-8 עלים) כאשר מורחים אותם בחמאה ורק את העלה האחרון למרוח בשמן.
- חותכים בעדינות למעוינים בגודל 3X 3 ס"מ.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 150 מעלות כ-20 דקות עד לצבע חום.
- מוצאים את הבקלאווה ויוצקים סירופ קר.
הכנת הסירופ:
- מרתיחים בסיר את המים והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ומסירים מהאש.
- מקררים.
- יוצקים את הסירופ הקר על הבקלאווה כשתי דקות לאחר הוצאתה מהתנור.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון בקלאווה:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד מתוקים וקינוחים:
|
|
טראפלס שוקולד
מתכון ביתי להכנת כדורי טראפלס שוקולד. מתאים גם לוואריאציות שונות לפי בחירה והעדפה אישית.
|
|
|
|
טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר
מתכון להכנת טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר, עם נגיעות ליקר משובח וגרדת תפוז.
|
|
|
|
מתכון להכנת מאלבי
מתכון להכנת מלאבי אמיתי, באדיבות קייטרינג צבעים מתוקים.
|
|
|
|
מרציפן: מתכון למרציפן שקדים קלאסי
מחפשים מתכון להכנת מרציפן? קבלו מתכון למרציפן שקדים קלאסי, שמתאים להכנת עוגיות מרציפן או תוספות לעוגות.
|
|
|
|
מלבי: מתכון למלבי חלבי
מחפשים מתכון להכנת מלבי איכותי וטעים? קבלו מתכון למלבי חלבי, פשוט ונימוח, עם סירופ מי ורדים מעל.
|
|
|
|
קינוח ערמונים
מתכון לקינוח ערמונים מתוק וטעים, עם אגוזים, קצפת מתוקה ורום בקרדי.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
|
|
|
|
מלבי מוקצף
חושבים להכין מלבי ביתי? אין בעיה! הנה מתכון למלבי מוקצף, עם מעט מי ורדים מלמעלה. טעים בטירוף!
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
|
|
|
|
בקלאווה
רוצה לדעת איך מכינים בקלאווה? הנה מתכון קלאסי להכנת בקלאווה ביתית נפלאה!
|
|
|
|
קרם פטיסייר
מתכון לקרם פטיסייר קלאסי: קרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות אותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים.
|
|
|
|
מאפינס שוקולד ציפס
מתכון להכנת מאפינס שוקולד ציפס קל להכנה וטעים במיוחד!
באדיבות: יוסי | תאריך פרסום: 13.06.12
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|