מתכונים שיצננו לכם את הקיץ![]() הקיץ החם של ישראל לא מותיר מפלט לאיש. מקריית שמונה בצפון ועד אילת בדרום המזגנים והמאווררים עובדים שעות נוספות. כפי שיכול להעיד כמעט כל אחד, הטמפרטורות הגבוהות משפיעות גם על התיאבון וכושר האכילה. כדי להקל על הקיבה ולהפוך את החוויה הקולינרית בקיץ למהנה יותר, אספנו עבורכם מספר מתכונים קרירים. גלידות אפשר להכין גם בביתהגלידה היא המזון המושלם לתקופת הקיץ. עם מרקם נפלא וטעם חלומי, הגוש הקריר הזה פשוט עושה טוב בבטן וגם מצנן את חום גופנו. אמנם גלידת שמנת תהיה מעט מסובכת להכנה בבית, אבל גלידת הסורבה היא בהחלט אופציה קלה להכנה ובעלת טעם מדהים. כדי להכין מנה אחת של גלידת סורבה ביתית, כל מה שצריך הוא חצי כוס של פרי אהוב ללא הגרעינים, שתי כפות של אבקת סוכר, כפית מיץ לימון – רצוי טבעי ולא משומר. את כל אלו יש לערבב, עד להמסת אבקת הסוכר. שמים במקפיא ומערבבים מידי חצי שעה, עד לקבלת המרקם הרצוי. וזה הכל. הנה שתי דוגמאות מצננות: גלידת בננה טבעית וגלידת תותים מרעננת. עוגות: מתכונים קלים לקיץ קשהמתכונים לעוגות הם לא משהו שניתן לוותר עליו, גם אם החום בלתי נסבל. חוץ מזה, מייד תגלו כי קיימים אינספור מתכונים שמתאימים בדיוק לעונה החמה: לדוגמא, עוגת גבינה קרה ואוורירית, קאפקייקס ווניל עם תותים טריים ועוד מבחר מתכוני עוגות ומתוקים, חלקן על בסיס פירות העונה, המיועדות למקרר ולא למקפיא, וחלקן מבוססות על קצפת, גבינות ושמנת מתוקה (ומרעננים לא פחות). מתכונים 'הפוכים': מרקים קריםבשנים האחרונות רבו המתכונים של מרקים קרים. מה שבעבר נשמע כמו בדיחה לא מוצלחת ולא טעימה, הפך למתכון מהמבוקשים שיש היום. אז על מה מתבסס המרק הקר? אלו יכולים להיות ירקות שבושלו וקוררו היטב. אפשר שזה יהיה מלון או חלב שקדים, שמגיעים קרים גם כך. וזה יכול להיות גספצ'ו. הגספצ'ו הוא מרק קר ספרדי, המורכב מירקות בסיסיים ובעיקרם עגבניה, יחד עם שמן זית, מלח וחומץ. הגספצ'ו הוא האמא והאבא של הירקות הקרים והיום ישנם מאות מתכונים וגרסאות למנה הזו. נשמע מוזר? תנו טעימה ותתאהבו. אוכל של ממש: הסלטיםאי אפשר להתקיים כל הקיץ רק על גלידות, מרקים ועוגות. יש צורך גם במנות רציניות, גדולות יותר. אז כמובן שאף אחד לא יוותר על הקוסקוס של או הסטייק העסיסי, אבל למי שמעדיף לפעמים משהו קליל יותר ועדיין משביע – יש סלטים. מתכונים של סלטים לקיץ מציעים שדרוג לסלטים הרגילים וכוללים 'טוויסט' מפתיע, שהופך אותם למעניינים הרבה יותר מהדימוי שנצר להם. דוגמא טובה לכך הוא סלט הפסטה. איך עושים זאת נכון? מבשלים פסטה היטב ומקררים אותה. מוסיפים לה זיתים שחורים, ממרח עגבניות מיובשות, בצל, בזיליקום, שמן זית ואורגנו – והנה לכם סלט בלתי נשכח. סלט נוסף שמככב בקיץ הוא סלט חזה עוף. זוהי הדרך לצרוך את מנת הבשר היומית מבלי להידרש למאמץ עליון של מערכת העיכול. מתכונים מומלצים לסלט כזה כוללים רצועות חזה עוף, עלי בייבי, אגוזים, שקדים, צימוקים, מיץ לימון מלח ופלפל. השילוב בין מלוח, מתוק וחמוץ מביא לאושר אמיתי, קריר ומזין. נסו להכין סלט עוף ומנגו מרענן ותבינו למה אנחנו מתכוונים... שניגש למתכונים?
שיהיה קיץ טעים ומרענן!חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|