בולמס טורקי (לחמניות גבינה ממולאות במנגולד)
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 05.09.13
מתכון אותנטי להכנת בולמס טורקי: לחמניות גבינה ממולאות במנגולד ודברים טובים.
משך ההכנה: 45 דקות • מספר מנות: 5-10 מנות
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים חמש דקות (לא לחפף!) עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מוסיפים מדי פעם מעט קמח, כדי שלא יידבק.
- יוצקים מעט שמן לקערה גדולה ומגלגלים בו את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד (הניילון לא צריך לגעת בבצק אלא להימתח מעליו) ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- מוציאים מהקערה, לשים שוב דקה או שתיים, מגלגלים שוב בשמן ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (הפעם זה ייקח פחות זמן). ניתן להכין את הבצק אפילו יום מראש ואת ההתפחה השנייה לעשות במקרר.
בינתיים, מכינים את המילוי:
- נפטרים מגבעולי הפזי, קוצצים גס את החלק הירוק של העלים וחולטים במעט מים רותחים רק עד שהעלים נהיים סמרטוטיים.
- שוטפים במים קרים, סוחטים בכל הכוח ומפוררים היטב, שלא יישארו גושי עלים. מוסיפים לעלים את הגבינות, הביצה והפלפל ומערבבים היטב. אם המילוי הוא חציל מיבשים את החציל במחבת טפלון מקררים ומוסיפים את הגבינות.
להכנת המנה:
- מחלקים את הבצק שתפח לשניים. עושים מכל חצי נחש, ומחלקים לשנים עשר חלקים. בסך הכל יוצרים עשרים וארבעה כדורי בצק.
- שמים בקערית מים כדי להרטיב את הידיים מעת לעת. לוקחים כדור בצק, מותחים אותו בידיים רטובות לעלה עגול ושטוח בקוטר של אשכולית. מניחים במרכזו כפית גדושה של מילוי פזי,חציל, סוגרים היטב ומניחים כשה"תפר" כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית אינגליש משומנת אפשר גם בסיר פלא. חשוב לסגור את כדורי הבצק היטב כדי שהמילוי לא ייזל. עושים ככה את כל הבולמס. נותנים לבולמס לתפוח מעט, מורחים בביצה טרופה, זורים שומשום וקצח ואופים שלושת רבעי שעה בחום בינוני, עד שמזהיב.
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך