לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 8 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: לירון ליבסקינד *
12572 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.0
|
שונות » איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)
איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)
באדיבות: לירון ליבסקינד, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 25.04.11
מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.
משך ההכנה: 14 שעות • מספר מנות: סיר של 9 ליטר (מאוד קריטי נפח הסיר)
רשימת מצרכים:
500 גרם חיטה יבשה מושרית במים 12 שעות – בתוך שקית בד/קוקי 500 גרם שעועית לבנה – מושרית במים 12 שעות (מומלץ להביא לרתיחה ולהחליף למים קרים פעמיים- הדבר מוריד את הגזים הנלווים כמעט לחלוטין) - בתוך שקית בד/קוקי 500 גרם חומוס – מושרה במים 12 שעות (מומלץ להביא לרתיחה ולהחליף למים קרים פעמיים- הדבר מוריד את הגזים הנלווים כמעט לחלוטין) - בתוך שקית בד/קוקי 500 גרם גריסי פנינה – מושרים במים 12 שעות, בתוך שקית בד/קוקי 100 גרם שומן אווז 4 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות 4 עצמות מח 800 גרם בשר לחמין שלוש כפיות תבלין בהרט 20 גרגירי פלפל שחור כף סוכר חום כף דבש 10 תפו"א קטנים שלמים מקולפים 6 ביצים ערמונים (כשתי שקיות ואקום ואם רוצים עוד מוזמנים) כוס מים רותחים חצי צרור שמיר טרי
אופן ההכנה:
מעולם לא הכנתי חמין קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין. נדרשתי רבות ועמוקות קראתי כמה עשרות שונות של מתכונים (ובאמת שאני לא מגזים) ולבסוף עשיתי חמין משלי. התוצאה אגב לא השאירה מקום רב לספקות - גרגר חיטה אחד לא נשאר.
אופן ההכנה:
- ממיסים חצי מכמות שומן האווז ומטגנים את הבשר קלות עד סגירה שלו - ומוציאים הצידה.
- מטגנים מעט את עצמות המח מכל הצדדים - מוציאים הצידה.
- ממיסים את יתרת שומן האווז מוסיפים את הבצל, כף סוכר חום ומביאים את הבצל לכדי הזהבה חומה - מוציאים החוצה לצלחת נפרדת.
- בסיר החמין מתחילים לסדר בשכבות: עצמות מח ובשר, מעל לכך מניחים את הבצל המטוגן, מעל הבצל מניחים את הקטניות בתוך שקיות הבד (כל שקית מכילה קטניות שונות) מעליהם מניחים את תפוחי האדמה, הביצים והערמונים, לאחר מכן מוסיפים לסיר כוס יין לבן, שלוש כוסות מים רותחים שבכל אחת מהן יש כפית בהרט, מעט מלח, מעט גרירים פלפל שחור, וכוס מים רותחים עם דבש. במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים עד לכיסוי מחל של הסיר. מעל מניחים את חצי צרור השמיר.
- מכניסים לתנור בטמפרטורה של 130 מעלות - ל-14 שעות.
- אחרי שבע שעות מומלץ לפתוח את התנור ולהוסיף רק מים רותחים בשנית.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט):
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד שונות:
|
|
קובה יונה
המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.
באדיבות: roiku23 | תאריך פרסום: 02.10.12
|
|
|
|
גלילות חצילים וסינטה
מתכון קיץ של השף ניר צוק להכנת גלילות חצילים וסינטה.
|
|
|
|
פסטרמה ביתית
מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.
|
|
|
|
צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי
מתכון להכנת צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי, קל להכנה ומרגיש וטעים כמו איטליה.
|
|
|
|
איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)
מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.
|
|
|
|
תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית
תבשיל בורגול עשיר וטעים כתוספת לבשר. טעים, מזין, ולא כרוך בעבודה רבה.
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 14.04.10
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
שונות » איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|