פסטרמה ביתית
באדיבות: בתיה דורון, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 25.06.11
מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.
משך ההכנה: הכנת הפסטרמה 10 דקות, השריה במרינדה 24 שעות ואפיה של 1 שעה • מספר מנות: 10 מנות
אופן ההכנה:
-
לערבב את חומרי המשרה , להניח את נתח הבשר בכלי ועליו לשפוך את המשרה. חשוב שהכלי יהיה כזה שנוזל המשרה יכסה את כל הנתח. ההשריה חשובה לתהליך ספיגת הטעם ועסיסיות הנתח כך שחשוב שכל הנתח יהיה מכוסה בנוזלים.
-
לאחסן את הכלי סגור היטב במקרר ל 24 שעות.
-
לאחר 24 שעות מוציאים את הבשר מהמשרה , מנגבים אותו היטב בניר סופג וקושרים אותו בעזרת חוט קשירה (חוט שפגאט שקונים בחנות לחומרי בניין) או רשת על מנת לעצב לו צורה סבירה לצלייה.
-
מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים אותם על הנתח מכל צידיו.
-
משרים את הנתח לעוד 24 שעות במקרר עם הציפוי. אפשר לדלג על שלב זה ולעבור מיד לצלייה.
-
להניח את הנתחים בתבנית על מצע דק של מלח יבש.
-
לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה כשמידי פעם הברשתי את הבשר עם נוזלי הציפוי.
מוזמנים להכנס לבלוג שלי, שם אפשר לראות את תהליך ההכנה מתחילה ועד סופו.
קישור לבלוג: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2056110&r=1
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך
|
|
קובה יונה
המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.
באדיבות: roiku23 | תאריך פרסום: 02.10.12
|
|
|
|
גלילות חצילים וסינטה
מתכון קיץ של השף ניר צוק להכנת גלילות חצילים וסינטה.
|
|
|
|
פסטרמה ביתית
מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.
|
|
|
|
צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי
מתכון להכנת צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי, קל להכנה ומרגיש וטעים כמו איטליה.
|
|
|
|
איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)
מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.
|
|
|
|
תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית
תבשיל בורגול עשיר וטעים כתוספת לבשר. טעים, מזין, ולא כרוך בעבודה רבה.
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 14.04.10
|
|