ERROR: Table './cooks_db1/ams_articleviews' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
---
INSERT INTO ams_articleviews SET view_ip = INET_ATON('3.80.85.76'), view_user_id = 1, view_date = NOW(), view_user_agent = 'CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)', view_referer = '', view_article_id = 2169
---
מתכון : קובה יונה - Cooks מתכונים
אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
קובה יונהצילום: roiku23 *
נקרא 2460 פעמים 2460 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.8 ציון: 4.8

» קובה יונה

קובה יונה

4.8 כוכבים

באדיבות: roiku23, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 02.10.12

המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.

משך ההכנה: שעה ועשרים מספר מנות: 5 מנות

רשימת מצרכים:

לקובה -
לבצק:
500 גר' סולת
0.5 כפית מלח
1 כוס מים קרים
למילוי:
0.5 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
6 פטריות שמפניון קצוצות
2 פטריות פורצ'יני קצוצות
שן שום
מלח ופלפל
אגוז מוסקט
אבקת מרק

למרק -
2 בצלים גדולים קצוצים
סלסילת פטריות שמפניון
4 פטריות פורטובלו
חופן פטריות פורצ'יני (המיובשות)
שלוק יין אדום
2 שיני שום
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
כפית סוכר
4 כוסות מים רותחים

לפירה -
5 תפוחי אדמה בינוניים
אבקת מרק
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

לבצק:

  • מערבבים את הסולת עם המלח והמים, לשים ומשאירים לנוח כ20 דק'. 
  • לאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס מים ומשאירים לעוד 10 דק'.
לבשר:
  • מחממים כמות נדיבה של שמן על מחבת גדולה, מטגנים את הבצלים עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים היטב. 
  • מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג עד לבישול מלא של הבשר.
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים 15 דק עד שהבשר משחים יפה.
  • לסיכום: בידיים משומנות מגלגלים כדורים קטנים מהבצק, יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בבשר (שהתקרר). סוגרים היטב ומוודאים שהקובה אטום, מניחים על מגש עם נייר אפייה (את הנותרים ניתן להקפיא ולשמור).
למרק:
  • מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דק'.
  • מוסיפים את השום ויין מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דק'. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים הכל לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 50 דק', לאחר מכן מוסיפים את הקובות בעדינות למרק וממשיכים בבישול עוד כ 50 דק' בודקים אחד לוודא שהבצק התבשל.
לפירה:
  • מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לקוביות ומניחים במים רותחים, מוסיפים מלח ומבשלים כשעה.
  • לאחר בישול מסננים את תפו"א מוסיפים תבלינים מעט ממי הבישול ומועכים.
בתיאבון!


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.8

תגובות גולשים למתכון קובה יונה:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד שונות:

קובה יונה קובה יונה

המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.
באדיבות: roiku23 | תאריך פרסום: 02.10.12
גלילות חצילים וסינטה גלילות חצילים וסינטה

מתכון קיץ של השף ניר צוק להכנת גלילות חצילים וסינטה.
באדיבות: שף ניר צוק | תאריך פרסום: 06.08.12
פסטרמה ביתית פסטרמה ביתית
בתיה דורון

מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.
באדיבות: בתיה דורון | תאריך פרסום: 25.06.11
צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי
lemon3.co.il

מתכון להכנת צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי, קל להכנה ומרגיש וטעים כמו איטליה.
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 19.05.11
איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט) איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)

מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.
באדיבות: לירון ליבסקינד | תאריך פרסום: 25.04.11
תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית
לינדה

תבשיל בורגול עשיר וטעים כתוספת לבשר. טעים, מזין, ולא כרוך בעבודה רבה.
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 14.04.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» קובה יונה

הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

קורס ברמנים - בר מאסטר






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד