 לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 25 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: roiku23 *
4106 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.8
|
קובה יונה
באדיבות: roiku23, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 02.10.12
המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.
משך ההכנה: שעה ועשרים • מספר מנות: 5 מנות
רשימת מצרכים:
לקובה - לבצק: 500 גר' סולת 0.5 כפית מלח 1 כוס מים קרים למילוי: 0.5 ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים 6 פטריות שמפניון קצוצות 2 פטריות פורצ'יני קצוצות שן שום מלח ופלפל אגוז מוסקט אבקת מרק
למרק - 2 בצלים גדולים קצוצים סלסילת פטריות שמפניון 4 פטריות פורטובלו חופן פטריות פורצ'יני (המיובשות) שלוק יין אדום 2 שיני שום אגוז מוסקט מלח ופלפל כפית סוכר 4 כוסות מים רותחים
לפירה - 5 תפוחי אדמה בינוניים אבקת מרק מלח ופלפל
אופן ההכנה:
לבצק:
- מערבבים את הסולת עם המלח והמים, לשים ומשאירים לנוח כ20 דק'.
- לאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס מים ומשאירים לעוד 10 דק'.
לבשר:
- מחממים כמות נדיבה של שמן על מחבת גדולה, מטגנים את הבצלים עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים היטב.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג עד לבישול מלא של הבשר.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים 15 דק עד שהבשר משחים יפה.
- לסיכום: בידיים משומנות מגלגלים כדורים קטנים מהבצק, יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בבשר (שהתקרר). סוגרים היטב ומוודאים שהקובה אטום, מניחים על מגש עם נייר אפייה (את הנותרים ניתן להקפיא ולשמור).
למרק:
- מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דק'.
- מוסיפים את השום ויין מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דק'. מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים הכל לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 50 דק', לאחר מכן מוסיפים את הקובות בעדינות למרק וממשיכים בבישול עוד כ 50 דק' בודקים אחד לוודא שהבצק התבשל.
לפירה:
- מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לקוביות ומניחים במים רותחים, מוסיפים מלח ומבשלים כשעה.
- לאחר בישול מסננים את תפו"א מוסיפים תבלינים מעט ממי הבישול ומועכים.
בתיאבון!
 רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.8
תגובות גולשים למתכון קובה יונה:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד שונות:
|
|
קובה יונה
המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.
באדיבות: roiku23 | תאריך פרסום: 02.10.12
|
|
|
|
גלילות חצילים וסינטה
מתכון קיץ של השף ניר צוק להכנת גלילות חצילים וסינטה.
|
|
|
|
פסטרמה ביתית
מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.
|
|
|
|
צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי
מתכון להכנת צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי, קל להכנה ומרגיש וטעים כמו איטליה.
|
|
|
|
איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)
מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.
|
|
|
|
תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית
תבשיל בורגול עשיר וטעים כתוספת לבשר. טעים, מזין, ולא כרוך בעבודה רבה.
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 14.04.10
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks





|
|