לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 8 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: יסמים ואריה *
5596 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.0
|
קיש בצל וגבינה
באדיבות: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.06.11
מתכון נפלא וטעים במיוחד להכנת קיש בצל, באדיבות קנדיטוריית בן עמי.
משך ההכנה: כשעה • מספר מנות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס
רשימת מצרכים:
לבצק: 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 3 גרם מלח (½ כפית) 1 גרם סוכר (¼ כפית) 1 כפית מיץ לימון 2 כפות מים קרים 180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
למלית: 25 גרם חמאה 750 גרם בצל, פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים) 120 מ"ל מים (1/2 כוס) 75 גרם גבינה צהובה 250 גרם גבינה לבנה, 5% או 9% שומן 20 גרם קמח (2 כפות) 2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית) 3 ביצים 1 כפית מלח ¼ כפית אגוז מוסקט טחון ¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח.
- אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.
מרדדים ומעצבים:
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).
- מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.
- מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.
- מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).
- עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).
אופים אפייה חלקית/ מקדימה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי).
- מצננים את הבסיס האפוי למחצה .
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במחבת על אש בינונית-נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף (הבצל לא אמור להזהיב- אם מתחיל לקבל גוון זהוב מנמיכים את האש). מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
- מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ-35 דקות, עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון קיש בצל וגבינה:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד קיש:
|
|
קיש פטריות, בצל וגבינת פרסקה
מתכון להכנת קיש פטריות, בצל וגבינת פרסקה, משולחנו של יהודה תמיר, שף מלון קראון פלזה חיפה.
|
|
|
|
קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך
מתכון של ריצ' להכנת קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 25.01.12
|
|
|
|
קיש כרישה וכרובית
קיש במילוי כרישה קצוצה, כרובית וגבינות טעימות.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 25.01.12
|
|
|
|
מתכון לקיש סלמון מעושן
קיש סלמון מעושן, עשוי מחומרי גלם מעודנים ומשובחים, טעים ומומלץ בחום!
באדיבות: פזית | תאריך פרסום: 01.11.11
|
|
|
|
קיש גבינת עיזים ורוזמרין
מתכון להכנת קיש גבינת עיזים ורוזמרין, מאת קונדיטוריית בן עמי.
|
|
|
|
קיש בצל וגבינה
מתכון נפלא וטעים במיוחד להכנת קיש בצל, באדיבות קנדיטוריית בן עמי.
|
|
|
|
קיש עגבניות ים תיכוני
מתכון להכנת קיש עגבניות ים תיכוני, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
באדיבות: קישריה | תאריך פרסום: 28.05.11
|
|
|
|
קיש חציל מעושן עם קשקבל
מתכון להכנת קיש חציל מעושן עם גבינת קשקבל, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
באדיבות: קישריה | תאריך פרסום: 28.05.11
|
|
|
|
קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך
מתכון להכנת קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
באדיבות: קישריה | תאריך פרסום: 28.05.11
|
|
|
|
קיש + שקשוקה = קישקשוקה
מתכון להכנת קישקשוקה (גם קיש וגם שקשוקה), באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
באדיבות: קישריה | תאריך פרסום: 15.04.11
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|