צילום: דן פרץ *
4962 צפיות
01 תגובות
ציון: 5.0
|
עוגת סטריפ רימונים
באדיבות: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 12.09.11
מתכון לעוגת סטריפ רימונים: עוגה חגיגית ומיוחדת, בעלת שכבות אדומות לבנות עם הרבה שלבי הכנה, אך שווה את המאמץ. באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
משך ההכנה: יומיים מראש • מספר מנות: 1 עוגת מוס בקוטר 26 או 2 סטריפים אנגלייש קייק
רשימת מצרכים:
לגנאש שוקולד לבן: 1 מיכל שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד לבן
לבשקוטי שקדים (סוג של טורט): 5 חלבונים 1/2 כוס סוכר 5 חלמונים 1 כף שמן קנולה 1 כפית תמצית וניל אמיתית 3/4 כוס קמח מנופה 1/2 כוס שקדים טחונים עם קליפה
למוס שוקולד לבן עם רימונים טריים: 1/2 כמות גנאש שוקולד לבן שהכנו אתמול קר 1 מיכל שמנת מתוקה קרה 1/2 שקית ג'לטין (7 גרם) 1/5 כוס מים קרים 1 רימון טרי
לג'ל רימונים: 1 כוס מיץ רימונים טריים 1/3 כוס מיץ תפוזים טריים 1/2 כוס סוכר 1/2 שקית ג'לטין (7 גרם) 1/5 כוס מים קרים 1 כף גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות, אפשר גם בלי)
למוס פטל: 1 כוס מחית פטל 50 גרם שוקולד לבן מומס 1/2 שקית ג'לטין (7 גרם) 1/5 כוס מים קרים 1 מיכל שמנת מתוקה קרה 2 חלבונים 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
גנאש שוקולד לבן (הכנה יומיים מראש):
- להניח בקערה גדולה 200 גרם שוקולד לבן.
- להרתיח 1 מיכל שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הלבן ולתוך הקערה לסגור הקערה בניילון נצמד ל-5 דקות, לטרוף היטב עד שהשוקולד והשמנת התאחדו ולשמור בקערה במקרר שוב עטוף בניילון הנצמד למינימום 15 שעות.
בשקוטי שקדים (הכנה של יום מראש):
- לחמם תנור ל180 מעלות.
- בקערת המיקסר להקציף את החלבונים בלבד כ-4 דקות עד יצירת קצף לבן ורך, להוסיף את הסוכר כעת ולהמשיך להקציף עוד כ-2 דקות עד קצף נוקשה.
- לערבב את החלמונים, השמן והווניל ולשפוף לקערת המיקסר, להמשיך להקציף עוד כדקה.
- לקפל את הקמח והשקדים הטחונים בהדרגה עם לקקן עד יצירת מסה אחידה ללא גושים.
- למרוח את הטורט על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, בעזרת פלטה ליישר את המסה, יצא שתי תבניות תנור מזה. לאפות בתנור חם כ-12-10 דקות או עד שהבשקוטי מרגיש קפיצי ויבש למגע.
- לקרר, ולקרוץ בעזרת רינג קוטר 26 שלושה עיגולים, או בעזרת סכין לחתוך שלושה מלבניים לכל אנגלייש קייק בגודל התבנית.
- להניח בתבנית עגולה / אנגלייש קייק שכבה 1 של בשקוטי ולגדר בעזרת שקף ( יש לרכוש בחנויות המתמחות בתחום ).
להכנת מוס שוקולד לבן עם רימונים טריים:
- להוציא את גרגירי הרימון ולשמור בצד.
- בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ-5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
- בינתיים בקערת מיקסר עם מטרפה להקציף את מחתית מהגנאש ומיכל השמנת הנוסף במהירות בינונית כ-4 דקות עד היווצרות קרם גנאש מוקצף אוורירי (לא קשה כמו קצפת מתוקה).
- לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, להוסיף 1/4 מן הגנאש המוקצף ולערבב היטב, להחזיר לקערת המיקסר (עדיף דרך מסננת קטנה) ולהקציף עוד כדקה ביחד.
- לקפל את גרגירי הרימון, ולמזוג על שכבת הבישקוטי הראשונה. להקפיא לשעתיים.
להכנת ג'ל הרימונים:
- בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ-5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
- לחמם בסיר את מיץ הרימון, התפוזים, הסוכר והגלוקוזה, ולהמיס היטב את הסוכר.
- לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, לערבב עם המסה בסיר היטב, לקרר כרבע שעה.
- להוציא את העוגה מהמקפיא, להניח שכבה של בשקוטי מס 2 על המוס הקפוא, ולמזוג את הג'ל על הבישקוטי בזהירות, ולהקפיא כשעה.
להכנת מוס פטל:
- בקערה שיכולה להיכנס למיקרו לשפוך את הג'לטין והמים הקרים, לערבב היטב ולהמתין כ-5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
- לחמם במיקרו את הג'לטין כדקה, לערבב עם מחית הפטל והשוקולד המומס, להכניס למיקרו לדקה נוספת לערבב היטב, לקרר מעט.
- בינתיים בקערת המיקסר להקציף את החלבונים בלבד כ-3 דקות עד יצירת קצף לבן ורך, להוסיף את הסוכר כעת ולהמשיך להקציף עוד כ-2 דקות עד קצף נוקשה.
- לקפל 1/3 מן המרנג עם מחית הפטל והג'לטין, ולהמשיך לקפל את השאר.
- להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולקפל לשאר תערובת המוס.
- להוציא את העוגה מן המקפיא, להניח שכבה שלישית של בשקוטי על הג'ל הקפוא, ולמזוג את מוס הפטל מעל, ליישר ולהקפיא לשעתיים. לפחות.
לקישוט: להקציף את שארית הגנאש לבן במיקסר עם המקצף לקצפת קשה ולשלף בעזרת שק זילוף וצנטר 10 חלק גבעות או חצאי עיגולים על העוגה ולהקפיא שוב.
טיפים:
- מומלץ להפשיר בין שעה לשעתיים לפני ההגשה.
- ניתן להוריד את כמות הג'לטין במידה ומכינים העוגה בפיירקס שקוף.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 5.0
תגובות גולשים למתכון עוגת סטריפ רימונים:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד מתכונים לראש השנה:
|
|
עוגת טורט דבש
מתכון מיוחד לרגל ראש השנה להכנת עוגת טורט טעימה ונימוחה עם נגיעות של דבש.
באדיבות: פזית 72 | תאריך פרסום: 29.08.13
|
|
|
|
עוגת דבש בציפוי טופי
מתכון פשוט להכנת עוגת דבש בציפוי נפלא של רוטב במרקם של טופי.
באדיבות: פזית 72 | תאריך פרסום: 29.08.13
|
|
|
|
עוגת דבש, סולת וקוקוס
מתכון לראש השנה לעוגת דבש, סולת וקוקוס, באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.
|
|
|
|
עוגת דבש ופרחי היביסקוס
מתכון לראש השנה להכנת עוגת דבש ופרחי היביסקוס, באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.
|
|
|
|
פבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומים
רוצה להכין פבלובה חגיגית לראש השנה? הנה מתכון לפבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומים.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 30.08.12
|
|
|
|
דגים ברוטב שמנת, דבש, חרדל ותימין
מתכון לתבשיל דגים ברוטב שמנת, דבש, חרדל ותימין: מתכונים לראש השנה מבית המתכונים של ריצ'
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 30.08.12
|
|
|
|
מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
קינוח נפלא לכבוד ראש השנה: מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים. מבית המתכונים של ריצ'.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 30.08.12
|
|
|
|
עוגת דבש חלבית
מתכון להכנת עוגת דבש חלבית, באדיבות ברק חורש, שף מחלבות טרה.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 23.09.11
|
|
|
|
עוגת דבש עם קינמון
מתכון לראש השנה להכנת עוגת דבש נימוכה וטעימה, עם קינמון, מעט ברנדי ואגוזי מלך.
באדיבות: מאיה | תאריך פרסום: 23.09.11
|
|
|
|
טריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל
מתכןו לטריו כבדי עוף קצוץ בשכבות עם ריבת בצל, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|