אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלויצילום: מיכל גבעון *
נקרא 2580 פעמים 2580 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי

5.0 כוכבים

באדיבות: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה על בסיס לוטוס ופקאן קלוי, זוכה בפרס החדשנות בתחרות Gad Patisserie למתכונים לשבועות.

משך ההכנה: כשעתיים מספר מנות: 7-10 מנות

רשימת מצרכים:

לבסיס:
50 גר' אגוזי פקאן
200 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' חמאה מומסת
 
למלית:
1 גביע שמנת חמוצה (9%)
4 כפות גדושות קורנפלור
3/4 כוס סוכר חום כהה (130 גר')
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
קורט או 2 אגוז מוסקט טחון טרי
300 גר' גבינת ריקוטה "פרסקה" של גד
100 גר' גבינת שמנת 5% של גד
4 חלמונים
400 גר' בטטה (כ-2 בטטות קטנות או בטטה אחת בינונית)
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר לבן (90 גר')
מעט גרידת לימון
 
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה (9%)
2.5 כפות סוכר
מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה על בסיס לוטוס ופקאן קלוי, מתכון באדיבות עפרי אולינקי, הזוכה בפרס החדשנות בתחרות היוקרתית של גבינות גד פטיסרי של אסטלה ומחבות גד. עוגה מיוחדת, עשירה וחגיגית הנטרפת בין רגע ומומלצת לרגעי פינוק ובכלל.

לכהנת מחית הבטטה:

  • לפחות כשעה לפני הכנת העוגה, יש לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בינוניות ולבשל במים רותחים כ- 12 דקות. הבטטות מוכנות כאשר הן רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות. 
  • יש לסנן את הבטטות ממי-הבישול, למעוך למחית חלקה ולקרר.

להכנת הבסיס:

  1. יש לקלות מעט את אגוזי הפקאן במחבת יבשה, עד שהם משחימים מעט ויש ריח קלוי.
  2. את האגוזים מעבירים למעבד מזון יחד עם עוגיות הלוטוס ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים קצת עד שהעיסה מתגבשת מעט.
  3. את תערובת הפירורים יש לשטח ולהדק בתחתית תבנית קפיצית משומנת (26 ס"מ) ולהעביר למקפיא עד אשר מלית הגבינה תהיה מוכנה.

להכנת המלית:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי המלית למעט החלבונים, הסוכר הלבן וגרידת הלימון. מערבבים את התערובת עד אשר היא אחידה למדי אך מעט גושית.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והסוכר הלבן לכדי קצף יציב.
  4. מסננים את תערובת הגבינה לקערה עם הקצף באמצעות מסננת דקה ולקקן, על מנת ליצור מרקם חלק. מוסיפים מעט גרידת לימון ומקפלים את שתי התערובות עד כדי אחידות.
  5. את המלית שופכים לתבנית עם הבסיס, מכניסים לתנור, מורידים את החום ל-175 מעלות ואופים כ-30 דקות.
  6. לאחר כ-30 דק', מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-45 דקות עד אשר העוגה שחומה, תפוחה, יציבה וקיסם המוחדר למרכזה מצופה פירורים לחים.
  7. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים את העוגה מן התנור ומקררים לגמרי בטמפרטורת החדר.

להכנת הציפוי:

  1. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מקציפים את כל חומרי הציפוי עד כדי תערובת יציבה ותפוחה.
  2. את הציפוי מורחים על העוגה ומכניסים למקרר למספר שעות או אפילו למשך לילה.     

 



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד מתכונים לשבועות:

טרייפל בננה, קצפת ופירות עונה צבעוניים טרייפל בננה, קצפת ופירות עונה צבעוניים

מתכון של ריצ' להכנת טרייפל בננה, קצפת ופירות עונה צבעוניים.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 21.06.12
מרמלדת גבינת לימון: עוגת מוס גבינה ולימון מרמלדת גבינת לימון: עוגת מוס גבינה ולימון

מתכון להכנת מרמלדת מוס גבינה ולימון, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 25.05.12
מרמלדת פטל: עוגת מוס גבינה מהממת מרמלדת פטל: עוגת מוס גבינה מהממת

מתכון להכנת מרמלדת פטל: עוגת מוס גבינה מהממת וטעימה, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 25.05.12
עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה על בסיס לוטוס ופקאן קלוי, זוכה בפרס החדשנות בתחרות Gad Patisserie למתכונים לשבועות.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 25.05.12
עוגת גבינה וקרמל עוגת גבינה וקרמל

עוגת גבינה ברוטב קרמל ונגיעות מלח אטלנטי, באדיבות גלית נבון, המתכון הזוכה בתחרות Gad Patisserie למתכוני שבועות.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 25.05.12
לביבות טונה ברוטב יוגורט לביבות טונה ברוטב יוגורט

מתכון ללביבות טונה ברוטב יוגורט, המתאים לאירוח בחג השבועות: מתכון קל, פשוט, מזין וטעים, באדיבות טונה סטארקיסט.
באדיבות: אלדר תקשורת | תאריך פרסום: 09.05.12
פשטידת טונה בטעם טבעי של השף סטפן פשטידת טונה בטעם טבעי של השף סטפן

לקראת חג שבועות הבא עלינו לטובה, הנה המתכון המנצח של השף סטפן לפשטידת טונה בטעם טבעי, באדיבות טונה סטארקיסט.
באדיבות: אלדר תקשורת | תאריך פרסום: 09.05.12
עוגת גבינה שוקולד אפויה עוגת גבינה שוקולד אפויה

מתכון מתוק להכנת עוגת גבינה שוקולד אפויה, באדיבות רשת קפה לנדוור, במיוחד לרגל חג שבועות.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 09.05.12
עוגת שוקולד לימון עוגת שוקולד לימון
lemon3.co.il

מתכון נפלא להכנת עוגת שוקולד ולימון, מתאים לחג השבועות ולכל השנה.
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 06.06.11
סלט עוף מלון ועגבניות שרי סלט עוף מלון ועגבניות שרי
lemon3.co.il

סלט עוף מלון ועגבניות שרי מתאים במיוחד לחג השבועות ולכל השנה, השילוב המיוחד של המלון נותן עושר וייחודיות למנה.
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 02.06.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד