לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 13 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: אנטולי מיכאלו *
3826 צפיות
1 תגובות
ציון: 4.0
|
עוגת פטל שחור ויין פורט
באדיבות: פיליס גלזר, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 23.09.11
עוגה יפהפייה, מרשימה וקלה להכנה – שילוב טעים במיוחד. מתוך הספר אפיה בריאה בקלי קלות / בהוצאת קוראים.
משך ההכנה: כשעה וחצי • מספר מנות: 8 מנות
רשימת מצרכים:
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ (כ-8 מנות): 300 גרם פטל שחור טרי או קפוא (לא מופשר) או 3/4 כוס יין פורט שובח 1 כוס + 1 כף סוכר קנים 100 גרם חמאה רכה 2 ביצים גדולות 1/4 1 כוסות קמח 70% מלא, או קמח כוסמין לבן או מלא, או קמח מנופה אורגני 1 כפית אבקת אפייה 1 כפית תמצית וניל טהור 2 ביצים גדולות אבקת סוכר, לפיזור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את התותים או הפטל הקפוא עם היין וכף סוכר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התחתית והדפנות של התבנית. מנערים מעט כדי להיפטר מעודפי קמח.
- במיקסר חשמלי, מערבלים את שאר הסוכר והחמאה 3-2 דקות. מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל ביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד.
- מסננים את הפטל (שומרים את הנוזלים). מסדרים את הפטל מעל הבלילה. יוצקים מעל 2 כפות מהמשרה. אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב-חום וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת 15-10 דקות ומשחררים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה.
- לפני ההגשה, יוצקים לסיר קטן את נוזלי המשרה של הפטל ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה דקה ומסירים מהאש. מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים עם 2-1 כפות מהמשרה החמה.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון עוגת פטל שחור ויין פורט:
אורלי
נשמע מתכון מעולה!
23.09.11, בשעה 18:20
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד עוגות ועוגיות:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|