לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 11 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: בועז לביא *
3888 צפיות
01 תגובות
ציון: 2.5
|
מרקים » מרק ריבוליטה (מרק לחם)
מרק ריבוליטה (מרק לחם)
באדיבות: שף אליאב גולדנברג, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.10.10
מתכון להכנת מרק ריבוליטה באדיבות השף אליאב גולדנברג ממסעדת נובה ג'ויה.
משך ההכנה: שעה • מספר מנות: 5-10
רשימת מצרכים:
300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה 5 עלי מרווה 1 ליטר מים לבישול צרור עלי עשבי תיבול קצוצים: 2 גבעולי פטרוזיליה גבעול מרווה גבעול בזיליקום גרם נטו לחם כפרי לבן של ארקפה (נטו החלק הלבן, ללא ה"קשה". עדיף לחם בן כ-3 ימים, חתוך לקוביות) 5 עלי כרוב שחור פרוסים לז'וליינים (עלי מנגולד יכולים לשמש תחליף לכרוב השחור, אותו קשה להשיג) ¼ כרוב לבן בינוני פרוס לז'וליינים 400 גרם עגבניות בשלות מאד, קלופות וחתוכות לקוביות 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות ½ כוס שמן זית Extra Virgin מלח
אופן ההכנה:
ראשית, להכנת השעועית: מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה. מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.
- שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים. רק אז מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
- לאחר שקוביות הירקות בסיר נהיות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור. מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.
- מתבלים בככפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
- מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול.
- מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
- טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש.
לפני ההגשה
- מביאים את המרק לרתיחה.
- מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מערבבים ערבוב קל.
- מעבירים לכלי הגשה.
- בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 2.5
תגובות גולשים למתכון מרק ריבוליטה (מרק לחם):
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד מרקים:
|
|
מרק חמוץ מתוק סורי
מתכון חמים ומרגש להכנת מרק חמוץ מתוק, עם קציצות ודברים טובים. מרק חמוד וטעים שמקורו בסוריה.
|
|
|
|
מרק רטטוי עם פסטה פפרדלה
מתכון חורפי להכנת מרק רטטוי עם פסטה פפרדלה של ברילה, באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר.
|
|
|
|
מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה)
מתכון מסורתי להכנת מרק חומוס וקציצות, אשר נקרא במקור: שפטה מונה. מרק חומוס מהביל ועסיסי לימי החורף הקרים.
|
|
|
|
מרק תירס סיני
מרק תירס סיני מהיר ופשוט להכנה: מתכון למרק תירס סיני סמיך, כמו במסעדה, עם נטיפי ביצה.
|
|
|
|
מרק מינסטרונה
מתכון להכנת מרק מינסטרונה קלאסי, מתוך הספר לאכול בראש שקט פסטה, אורז ועוד.
|
|
|
|
מרק קרם בטטה ודלעת
מתכון להכנת מרק קרם בטטה ודלעת עם חלב סויה ומקלות לחם ביתיים, באדיבות אלפרו.
|
|
|
|
מרק בטטות ויין לבן
מתכון להכנת מרק בטטות ויין לבן, מתוך הספר בקלי קלות מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.
|
|
|
|
מרק כתום בתפוזים
מתכון להכנת מרק כתום בתפוזים, באדיבות השף שליו קימחי מרצה במכללת השף.
|
|
|
|
מרק כתום
מתכון נפלא להכנת מרק כתום המכיל מדלעת, גזר ובטטה.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 29.08.11
|
|
|
|
מרק בטטה: מרק כתום עם שמנת
מרק כתום: מתכון להכנת מרק בטטה, גזר ודלעת, בתוספת שמנת לבישול, טימין ואגוז מוסקט.
באדיבות: לילך | תאריך פרסום: 02.01.11
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
מרקים » מרק ריבוליטה (מרק לחם)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|