מרקים » מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה) מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה)באדיבות: , קטגוריה: מרקים מתכון מסורתי להכנת מרק חומוס וקציצות, אשר נקרא במקור: שפטה מונה. מרק חומוס מהביל ועסיסי לימי החורף הקרים. משך ההכנה: כשעה וחצי • מספר מנות: 5-10 מנות רשימת מצרכים:250 גרם גרגרי חומוס גדולים מושרים במים כל הלילה אופן ההכנה:הכנת המרק מתחילה בקילוף גרגרי החומוס (בעזרת מגבת ומערוך). לאחר מכן שמים בסיר את הבשר והעצמות ממלאים במים ומרתיחים מסננים שוטפים במים. לוקחים את הבשר והעצמות שמים בסיר עם מעט שמן למטגנים מעט. מוסיפים מים לגובה ¾ סיר ומבשלים בערך שעה וחצי. לאחר מכן מוסיפים גרגרי חומוס קלופים תבלינים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה. הכנת הקציצות נעשת בזמן שהמרק מתבשל. מסננים את החיטה והאורז ושמים במעבד מזון עם הבצלים וקוצצים לעיסה. מוסיפים את הבשר, ביצה, תבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומכניסים לסיר המרק שרותח מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ3/4 שעה (כדאי לעשות ניסיון עם קציצה אחת שלא תתפורר וכן עם מתובלן מספיק). לאחר הבישול להוציא את הקציצות לכלי נפרד ולכסות. לבדוק שבמרק נשארו מספיק נוזלים ולכבות את האש. שדרוגים:
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר? ציון הגולשים: 4.0 תגובות גולשים למתכון מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה):הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.חפש מתכונים נוספים באתר:
וזה לא הכל... הנה עוד מרקים:
מרקים » מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה) |
|