אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
תבשיל עדשים עיראקי
נקרא 6274 פעמים 6274 צפיות
1 תגובות 1 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» תבשיל עדשים עיראקי

תבשיל עדשים עיראקי

4.0 כוכבים

מנהל האתר

באדיבות: מנהל האתר, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 05.04.10

תבשיל עדשים טעים שמומלץ לאכול אותו בעונת החורף. יש לזכור שזהו לא מרק ולכן התבשיל לא צריך להיות דליל כמו מרק. יחד עם זאת, הוא לא אמור להיות סמיך מדי.

משך ההכנה: 30 דקות מספר מנות: 5 מנות

רשימת מצרכים:

1 כוס אורז
½ כוס עדשים חומים
3 שיני שום
3 כפות שמן
1 כפית שטוחה של כמון
מלח
פלפל
כרבע כפית כורכום
1 כף שטוחה של אבקת עוף
½2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר כוס מים ומוסיפים את העדשים לאחר שנשטפו טוב במים. יש לבשל את העדשים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהם מתרככים. לאחר מכן מוסיפים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים מלח, פלפל, כורכום, אבקת עוף ומערבבים.

מוסיפים את האורז (לאחר שנשטף) ומבשלים עוד כ-15 דקות.

מטגנים במחבת 3 שיני שום כתושות עם הכמון. כל תהליך הטיגון נמשך כ-½ דקה (מאוד מהר כדי שהשום לא ישרף). יוצקים את השום, עם השמן והכמון לתוך הסיר עם העדשים והאורז, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.

ניתן להוסיף עוד מים (כ-½ כוס) אם התבשיל סמיך יתר על המידה.


תגיות:
אורז עדשים שום

הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון תבשיל עדשים עיראקי:

עזרא

עזרא

פשוט אין על האוכל העירקי!

05.04.10, בשעה 10:57


הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד אוכל עירקי:

במיה ברוטב עגבניות במיה ברוטב עגבניות וידאו: מתכון במיה ברוטב עגבניות מתוך בושות קטנות

אוהה.. כמה שבמיה זה דבר טעים. נראה שבמיה ורוטב עגבניות הלכו יד ביד מאז ומעולם. המתכון הבא ישאיר אתכם עם רוק בפה.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 09.02.14
טירשי - מתכון לחמוצים עיראקים טירשי - מתכון לחמוצים עיראקים

מתכון להכנת חמוצים עיראקיים מסורתיים (טירשי).
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 06.09.13
קובה בורגול עירקית קובה בורגול עירקית

מתכון מסורתי להכנת קובה בורגול עירקית, מאת השף מירי גרינברג.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 05.09.13
אורז אדום אורז אדום

מתכון להכנת תבשיל אורז אדום, מאכל עיראקי מסורתי, שמתאים כליווי לכל מנה: בשרית, חלבית או מנת דגים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 09.03.13
טבית עירקי (חמין עיראקי) טבית עירקי (חמין עיראקי)
admin

מתכון להכנת תבשיל טבית עיראקי - חמין עיראקי המבוסס על אורז וחלקי עוף (יש כמה גרסאות למתכון).
באדיבות: admin | תאריך פרסום: 10.03.11
קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה) קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה) וידאו: קובה סלק: מדריך הכנה בוידאו
מנהל האתר

מתכון להכנת קובה סלק עירקית (המוכר גם בשם: מרק קובה אדומה).
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 29.01.11
תבשיל עדשים עיראקי תבשיל עדשים עיראקי
מנהל האתר

תבשיל עדשים טעים שמומלץ לאכול אותו בעונת החורף. יש לזכור שזהו לא מרק ולכן התבשיל לא צריך להיות דליל כמו מרק. יחד עם זאת, הוא לא אמור להיות סמיך מדי.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 05.04.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» תבשיל עדשים עיראקי

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

ברז מים תת כיורית

מגזין דיגיטלי

קסרול סדנאות בישול

x-press מוצרי בישול ואפייה, תנורים ועוד




סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד