ERROR: Table './cooks_db1/ams_articleviews' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
---
INSERT INTO ams_articleviews SET view_ip = INET_ATON('35.175.182.106'), view_user_id = 1, view_date = NOW(), view_user_agent = 'CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)', view_referer = '', view_article_id = 2402
---
מתכון : קובה בורגול עירקית - Cooks מתכונים
אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
קובה בורגול עירקית
נקרא 2925 פעמים 2925 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» קובה בורגול עירקית

קובה בורגול עירקית

4.0 כוכבים

באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 05.09.13

מתכון מסורתי להכנת קובה בורגול עירקית, מאת השף מירי גרינברג.

משך ההכנה: כשעה מספר מנות: 5-10 מנות

רשימת מצרכים:

3 כוסות בורגול דק
1/2 כוס שמן רגיל
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
2 כוסות קמח תופח (הכמות תלויה בספיגת הקמח)

למלית:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
4 כפות שמן
5 בצלים קצוצים דק
קינמון
צנוברים

אופן ההכנה:

 

  1. שמים את הבורגול בקערה וממלאים במים. משרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים.
  2. סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה.
  3. מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח.
  4. לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים.
  5. מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות.
  6. מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון).
  7. מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד. בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה וממלאים את הקערית שנוצרה במילוי הבשר ומהדקים. סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית מגלגלים את הקציצה (אפשר לקחת מהקערה חתיכות בצק קטנטנות ולהשלים קרעים בבצק). את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן
  8. הטיגון נעשה במחבת עמוקה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות.
  9. אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר.יוצאת כמות גדולה לכן כדי להקפיא.
  10. החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות.

 

למלית בשר:

  1. להכין בקערה 1/2 קילו בשר טחון.
  2. לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
  3. להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים.
  4. להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות.
  5. לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח.
  6. לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר. לערבב.
  7. באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר.
בתיאבון!


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון קובה בורגול עירקית:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד אוכל עירקי:

במיה ברוטב עגבניות במיה ברוטב עגבניות וידאו: מתכון במיה ברוטב עגבניות מתוך בושות קטנות

אוהה.. כמה שבמיה זה דבר טעים. נראה שבמיה ורוטב עגבניות הלכו יד ביד מאז ומעולם. המתכון הבא ישאיר אתכם עם רוק בפה.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 09.02.14
טירשי - מתכון לחמוצים עיראקים טירשי - מתכון לחמוצים עיראקים

מתכון להכנת חמוצים עיראקיים מסורתיים (טירשי).
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 06.09.13
קובה בורגול עירקית קובה בורגול עירקית

מתכון מסורתי להכנת קובה בורגול עירקית, מאת השף מירי גרינברג.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 05.09.13
אורז אדום אורז אדום

מתכון להכנת תבשיל אורז אדום, מאכל עיראקי מסורתי, שמתאים כליווי לכל מנה: בשרית, חלבית או מנת דגים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 09.03.13
טבית עירקי (חמין עיראקי) טבית עירקי (חמין עיראקי)
admin

מתכון להכנת תבשיל טבית עיראקי - חמין עיראקי המבוסס על אורז וחלקי עוף (יש כמה גרסאות למתכון).
באדיבות: admin | תאריך פרסום: 10.03.11
קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה) קובה סלק עירקית (מרק קובה אדומה) וידאו: קובה סלק: מדריך הכנה בוידאו
מנהל האתר

מתכון להכנת קובה סלק עירקית (המוכר גם בשם: מרק קובה אדומה).
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 29.01.11
תבשיל עדשים עיראקי תבשיל עדשים עיראקי
מנהל האתר

תבשיל עדשים טעים שמומלץ לאכול אותו בעונת החורף. יש לזכור שזהו לא מרק ולכן התבשיל לא צריך להיות דליל כמו מרק. יחד עם זאת, הוא לא אמור להיות סמיך מדי.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 05.04.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» קובה בורגול עירקית

הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

קורס ברמנים - בר מאסטר






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד