לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 13 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: admin *
51225 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.3
|
טבית עירקי (חמין עיראקי)
באדיבות: admin, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 10.03.11
מתכון להכנת תבשיל טבית עיראקי - חמין עיראקי המבוסס על אורז וחלקי עוף (יש כמה גרסאות למתכון).
משך ההכנה: לילה שלם • מספר מנות: 8 מנות
רשימת מצרכים:
2 ק"ג חלקי עוף 2 בצלים גדולים קצוצים 4 כפות שמן בישול 3 כוסות אורז בסמטי 5 כוסות מים רותחים 2 כפות תבלין בהרט (עירקי) 3 עגבניות קלופות וקצוצות 1 כף שטוחה של מלח מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- יש לשטוף את כל חלקי העוף ולייבש אותם היטב.
- לטגן את הבצל הקצוץ בסיר גדול, עד להזהבה.
- להוסיף את העגבניות הקצוצות ולטגן לדקה נוספת.
- להוסיף לסיר את חלקי העוף הנקיים. לבשל אותם במשך כ-10 דקות (צריך להפוך את החלקים על מנת שיתבשלו מכל הצדדים).
- להוסיף את האורז, המים, תבלין הבהרט, המלח והפלפל השחור.
- להביא לרתיחה ולבשל על להבה גבוהה למשך כ-15 דקות.
- לחמם את התנור לחום נמוך (קצת מעל 100 מעלות צלזיוס), לכסות את הסיר ולהעביר לתנור לבישול איטי למשך כל הלילה!
הערות:
- למי שלא מכיר, "בהרט" הוא תבלין עירקי (יש כמה גרסאות שלו) המכיל, בין היתר, קינמון, הל, פלפל שחור, ציפורן ועוד.
- למתכון טבית יש כמה גרסאות, ניתן למלא את העוף באורז ולבשל את הטבית בגרסה שונה, ניתן להשתמש בבשר בקר במקום עוף ועוד. הגרסה הזו טעימה להפליא ופשוטה להכנה.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.3
תגובות גולשים למתכון טבית עירקי (חמין עיראקי):
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד אוכל עירקי:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|