צילום: הדס *
אורז » מג'דרה אורז מלא ועדשים מג'דרה אורז מלא ועדשיםבאדיבות: , קטגוריה: אורז תבשיל המג'דרה האהוב בגרסה מעט יותר בריאה עם אורז מלא ועדשים. בזכות האורז המלא אולי אפשר לוותר על רגשות האשם כתוצאה מזלילה מופרזת של בצל מטוגן. כדאי מאוד לבצע בדיוק את השלבים במתכון כדי שהמג'דרה לא תצא דביקה. משך ההכנה: 40 • מספר מנות: 5-6 רשימת מצרכים:כוס עדשים ירוקות אופן ההכנה:משרים את העדשים במים 3 שעות לפחות. בקערה נפרדת משרים את האורז המלא לפחות לשעה אחת. לאחר ההשרייה מסננים את העדשים ומעבירים לסיר, מכסים במים, מתבלים במעט מלח ומביאים להרתחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות לדרגה שניתן לנגוס בהן. זה אמור לקחת בסביבות הרבע שעה. מסננים את העדשים ומניחים בצד. בסיר גדול מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם כבר חרוכים אך לא שרופים לגמרי. מוציאים חצי (או מעט יותר) מכמות הבצל המטוגן ומניחים בצד. מסננים את האורז המושרה ומטגנים אותו כשתי דקות עם הבצל המטוגן שנותר בסיר. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. מוסיפים 3 כוסות מים. המים אמורים לכסות את האורז והעדשים ולעבור אותם מעט. מתבלים בהרבה מלח, פלפל וכמון לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה בהחלט אבל מי שאוהב תיבול חזק יכול לשים עוד). מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כעשרים דקות עד לספיגת כל המים. אם יש צורך, אפשר לשפר טעמים עם מלח, פלפל ועוד כמון. להגשה: מפזרים בנדיבות על כל מנה את הבצל המטוגן שהכנתם מבעוד מועד. מומלץ להגיש עם יוגורט. בתיאבון רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר? ציון הגולשים: 5.0 תגובות גולשים למתכון מג'דרה אורז מלא ועדשים:אלעד מעולה! מומלץ להוסיף טיפה כורכום ושניה לפני שמוכן להוסיף חופן כוסברה קצוצה. הבישול אגב לוקח כ-30 דקות... בכל אופן, נהניתי להכין ולאכול, תודה. 18.04.12, בשעה 22:56 כמויות המים יחסיות לכמות האורז והעדשים. בבישול העדשים חשוב לכסות אותן במים לחלוטין, וכשאת מבשלת את האורז והעדשים ביחד, יש להשתמש בשתי כוסות מים על כל כוס אורז. בכל מקרה שימי לב שמפלס המים בסיר צריך לעבור במעט את מפלס האורז. בתיאבון 14.07.11, בשעה 18:20 פטרה מהי כמות המים הנדרשת? 14.07.11, בשעה 00:24 הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב. חפש מתכונים נוספים באתר:
וזה לא הכל... הנה עוד אורז:
אורז » מג'דרה אורז מלא ועדשים |
|