לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 14 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
6272 צפיות
01 תגובות
ציון: 5.0
|
חמין לשבת
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 09.10.12
מתכון להכנת חמין לשבת חורפית וקרירה: המתכון המושלם של שף ירי גרינברג.
משך ההכנה: 12 שעות • מספר מנות: 5-10 מנות
רשימת מצרכים:
¼ קילו שעועית לבנה ¼ קילו חומוס (גרגרים גדולים) ½ קילו בשר ראש או בשר מוזה 2-3 חתיכות עצמות מח 2 בצלים בינונים קצוצים 5 תפוחי אדמה שטופים וקלופים 1-2 בטטות שטופות וקלופות 1 ראש שום שלם ושטוף 2 כפות סוכר או דבש או ריבת שזיפים (פובידל) 1 כף מלח ½ כף פלפל שחור 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית כמון 1 כפית תבלין גריל עוף מעט אבקת מרק דגש 10 כוסות מים חמים 5 ביצים קשות 2 כפות שמן
לחמין עם עוף: 2-4 שוקי עוף ¼ כוס חיטה אורגנית ¼ כוס גריסי פנינה
חומרים לקציצות בצק: ½ כוס קמח 1 בצל קצוץ ומטוגן 1 ביצה 1 תפוח אדמה מגורר דק מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- תחילת הכנת החמין מתחילה יום לפני שמבשלים אותו.
- יש להשרות את השעועית וגרגירי החומוס במים למשך כל הלילה.
- להרתיח בסיר עם מים את הבשר והעצמות כמה דקות לסנן ולשטוף.בסיר גדול מטגנים את בצל (במעט שמן) לצבע זהוב. להוסיף את הבשר והעצמות להשחים מעט. להוסיף את השום, סוכר, תבלינים, שעועית, חומוס, תפוחי אדמה, בטטה, ביצים קשות והמים.
- מרתיחים את החמין ומנמיכים את האש.
- יוצרים כדורים קטנים מעיסת הבצק ומוסיפים לחמין ממשיכים לבשל כ-5 דקות.
- מסירים מהאש ושמים בתנור בחום של 125 מעלות או על פלטת שבת.
הכנת קציצות בצק: מערבבים את כל החומרים יחדיו לעיסה אחידה.
לחמין עם עוף יש לעשות את אותו תהליך אך עם עוף, לשטוף את החיטה והגריסים ולהוסיף לסיר לפני ההכנסה לתנור. אפשר לשים את חיטה והגריסים בשקית קוקי מחוררת עם כוס נוזל מהחמין.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 5.0
תגובות גולשים למתכון חמין לשבת:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד בשר:
|
|
מתכון: מעורב ירושלמי של השף מירי גרינברג
מתכון להכנת מעורב ירושלמי קלאסי, באדיבות השף מירי גרינברג.
|
|
|
|
חמין לשבת
מתכון להכנת חמין לשבת חורפית וקרירה: המתכון המושלם של שף ירי גרינברג.
|
|
|
|
קורנביף של חזה עגל
מתכון מדהים לבשר קורנביף מנתח חזה עגל טרי, בתיבול שום, גרגרי חרדל, עלי דפנה וטימין.
|
|
|
|
טרין בשרי וקייצי.
טרין בשר שמותאם במיוחד לקיץ, מנה מעולה ומיוחדת כפתיחה או כמנה עיקרית לצד סלט או ברוסקטה או סלט ביצים ותפוחי אדמה.
|
|
|
|
בשר טלה או כבש בסגנון פרסי או מרוקאי או תאילנדי
מתכון פרסי או מרוקאי או תאילנדי להכנת רגל טלה, מעולה לאוהבי בשר הטלה והכבש, מתכון שניתן לשנות בקלות, לטעמכם האישי, ומה שנשאר בבית. אתן את כל האופציות, לבחירתכם.
|
|
|
|
שוק טלה בתנור
מתכןו להכנת שוק טלה בתנור באדיבות השף מירי גרינברג. אין הרבה מתכונים טעימים מזה לאוהבי הבשר!
|
|
|
|
שוק טלה בנוסח מרוקאי
שוק טלה בניחוח וטעם מרוקאי,תבשיל מיוחד לימי חג, או מתי שמתחשק לפנק.
|
|
|
|
צ'ילי קון קרנה או בשמו העברי "בשר עם פלפלים"
תבשיל שמתאים לימי החורף הקרירים, ושבאים הרבה אורחים. למרות שהתבשיל מורכב מהרבה מרכיבים, הוא עדיין קל להכנה ושווה את הזמן שנדרש בעשייתו, ונשמר מצוין, ואפילו עדיף ביום שלמחרת.
|
|
|
|
קרפצ'יו בשר
מתכון להכנת קרפצ'יו בשר בקר (חתיכות בשר פילה פרוסות דק מאוד) בנוסח איטלקי, עם שדרוג קטן משלי.
|
|
|
|
כבש ברוטב סלסה עגבניות
מתכון להכנת בשר כבש או בקר ברוטב סלסה עגבניות פיקנטית.
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|