פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות
באדיבות: yaffapr, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 18.05.11
מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
משך ההכנה: 20 דקות • מספר מנות: 6 מנות
אופן ההכנה:
גריסי הפנינה הן דגן בעל ערכים תזונתיים רבים, הסבתות שלנו הוסיפו אותן לחמין כדי לעבות ולהשביע אבל דווקא כיום חסידי הבישול הבריא מגלים אותן מחדש וממליצים להוסיף אותן לתפריט. כאן מוצעת מנה מיוחדת ששמה את הגריסים העדינים הללו בקדמת הבמה לצד נגיעות של בטטות ושום. בתיאבון!
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
- בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.
- מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם (מתכון לקונפי שום).
הצעת הגשה: ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.
מתכון לקונפי שום:
להכין מספר שיני שום קלופות מראש (מראש שום שלם), כפית רוזמרין יבש, כפית טימין יבש, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם , מלח ופלפל גס ושמן זית איכותי. להניח את השום והתבלינים בסיר קטן ולכסות בשמן זית. לבשל על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך.
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך
|
|
מלאי כופתה טבעונית
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק. להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.
|
|
|
|
אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה
מתכונים המסייעים לחיזוק ותחזוקה לעינים בהירות, צלולות, חזקות ורואות!
באדיבות: איתי שרף | תאריך פרסום: 23.03.15
|
|
|
|
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ
מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
|
|
|
|
ירקות קלויים בתנור
מבחר ירקות קלויים בתנור, מתאים כמנת פתיחה או לצד מנה עיקרית, חלבית או בשרית. מתכון בסיסי להכנת ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי).
|
|
|
|
שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר
מתכןו להכנת שומר ממולא במילוי גבינת פטה, שמיר ופירורי לחם.
|
|
|
|
מרק לקוסקוס (צמחוני)
מתכון להכנת מרק צמחוני לקוסקוס, המורכב מכרוב לבן, גזרים, תפוחי אדמה, דלעת ופלפל אדום.
|
|
|
|
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
|
|
|
|
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות
מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
|
|
|
|
אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים
בבישול הכללי יש מיני בשר נטראליים שמקבלים את הטעם מהתבלינים ומאופן הבישול, שפים עם שאר רוח מדמים שהם כמו בד הקנווס הלבן עבור הצייר. הטופו יכול להחשב ככזה בבישול הצמחוני.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 03.07.10
|
|
|
|
כרובית בקארי
מתכון להכנת כרובית בקארי, עם גוון הודי שנוסף לו תחכום מודרני מסויים.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 22.06.10
|
|