אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלותצילום: דן פרץ *
נקרא 5124 פעמים 5124 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

4.0 כוכבים

באדיבות: yaffapr, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 18.05.11

מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.

משך ההכנה: 20 דקות מספר מנות: 6 מנות

רשימת מצרכים:

250 גרם גריסי פנינה
2 יחידות כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
ליטר ציר ירקות או מים
5 ענפי טימין טרי
רבע כפית אגוז מוסקט
כף חמאה
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
רבע כפית קינמון
כף סוכר חום
3 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
4 כפות קונפי שום (קישור למתכון למטה)

אופן ההכנה:

גריסי הפנינה הן דגן בעל ערכים תזונתיים רבים, הסבתות שלנו הוסיפו אותן לחמין כדי לעבות ולהשביע אבל דווקא כיום חסידי הבישול הבריא מגלים אותן מחדש וממליצים להוסיף אותן לתפריט. כאן מוצעת מנה מיוחדת ששמה את הגריסים העדינים הללו בקדמת הבמה לצד נגיעות של בטטות ושום. בתיאבון!

אופן ההכנה:

  • בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
  • מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
  • בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.
  • מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם (מתכון לקונפי שום).

הצעת הגשה: ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.

מתכון לקונפי שום:

להכין מספר שיני שום קלופות מראש (מראש שום שלם), כפית רוזמרין יבש, כפית טימין יבש, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם , מלח ופלפל גס ושמן זית איכותי. להניח את השום והתבלינים בסיר קטן ולכסות בשמן זית. לבשל על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח.  אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך.



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד בישול צמחוני:

מלאי כופתה טבעונית מלאי כופתה טבעונית

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק.
להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.
באדיבות: conditory | תאריך פרסום: 29.06.15
אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה

מתכונים המסייעים לחיזוק ותחזוקה לעינים בהירות, צלולות, חזקות ורואות!
באדיבות: איתי שרף | תאריך פרסום: 23.03.15
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 17.03.12
ירקות קלויים בתנור ירקות קלויים בתנור
lemon3.co.il

מבחר ירקות קלויים בתנור, מתאים כמנת פתיחה או לצד מנה עיקרית, חלבית או בשרית. מתכון בסיסי להכנת ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי).
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 10.01.12
שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר
מנהל האתר

מתכןו להכנת שומר ממולא במילוי גבינת פטה, שמיר ופירורי לחם.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 02.11.11
מרק לקוסקוס (צמחוני) מרק לקוסקוס (צמחוני)
מנהל האתר

מתכון להכנת מרק צמחוני לקוסקוס, המורכב מכרוב לבן, גזרים, תפוחי אדמה, דלעת ופלפל אדום.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 04.06.11
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן

תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים

בבישול הכללי יש מיני בשר נטראליים שמקבלים את הטעם מהתבלינים ומאופן הבישול, שפים עם שאר רוח מדמים שהם כמו בד הקנווס הלבן עבור הצייר. הטופו יכול להחשב ככזה בבישול הצמחוני.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 03.07.10
כרובית בקארי כרובית בקארי

מתכון להכנת כרובית בקארי, עם גוון הודי שנוסף לו תחכום מודרני מסויים.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 22.06.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד