ERROR: Table './cooks_db1/ams_articleviews' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
---
INSERT INTO ams_articleviews SET view_ip = INET_ATON('54.84.236.168'), view_user_id = 1, view_date = NOW(), view_user_agent = 'CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)', view_referer = '', view_article_id = 1891
---
מתכון : תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ - Cooks מתכונים
אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץצילום: © Minerva Studio / Fotolia *
נקרא 6415 פעמים 6415 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.5 ציון: 4.5

» תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

4.5 כוכבים

באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 17.03.12

מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.

משך ההכנה: 45 דקות מספר מנות: 10 יחידות

רשימת מצרכים:

10 ארטישוקים גדולים או 10 תחתיות ארטשוקים קפואים
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח

לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

  1. מסירים מן הארטישוקים את כל העלים: את החיצוניים הקשים תולשים ביד ואת הפנימיים הרכים חותכים בסכין. משאירים בבסיס הירק קטע של כ-2.5 ס"מ מן העוקץ (הגבעול). מנקים את התחתיות מפלומת השיער שעליהן. בארטישוקים קפואים רק שוטפים.
  2. מניחים בקערה את מיץ הלימון, המים והמלח ומערבבים היטב. טובלים את תחתיות הארטישוקים בנוזל ומשהים דקות אחדות.
  3. יוצקים לסיר רחב ושטוח את המצרכים לרוטב: המים, השמן, מיץ הלימון, המלח והסוכר. מערבבים היטב.
  4. מסדרים את תחתיות הארטישוקים בסיר, בשכבה אחת, כשהעוקצים (הגבעולים) כלפי מעלה. מסננים לסיר את הנוזלים שבהם הושרו הארטישוקים. מנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יעטוף היטב את הארטישוקים.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד 45-30 דקות. בארטישוקים קפואים מבשלים 20-30 דקות.

 


תגיות:
ארטישוק לימון

הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.5

תגובות גולשים למתכון תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד בישול צמחוני:

מלאי כופתה טבעונית מלאי כופתה טבעונית

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק.
להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.
באדיבות: conditory | תאריך פרסום: 29.06.15
אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה

מתכונים המסייעים לחיזוק ותחזוקה לעינים בהירות, צלולות, חזקות ורואות!
באדיבות: איתי שרף | תאריך פרסום: 23.03.15
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 17.03.12
ירקות קלויים בתנור ירקות קלויים בתנור
lemon3.co.il

מבחר ירקות קלויים בתנור, מתאים כמנת פתיחה או לצד מנה עיקרית, חלבית או בשרית. מתכון בסיסי להכנת ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי).
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 10.01.12
שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר
מנהל האתר

מתכןו להכנת שומר ממולא במילוי גבינת פטה, שמיר ופירורי לחם.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 02.11.11
מרק לקוסקוס (צמחוני) מרק לקוסקוס (צמחוני)
מנהל האתר

מתכון להכנת מרק צמחוני לקוסקוס, המורכב מכרוב לבן, גזרים, תפוחי אדמה, דלעת ופלפל אדום.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 04.06.11
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן

תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים

בבישול הכללי יש מיני בשר נטראליים שמקבלים את הטעם מהתבלינים ומאופן הבישול, שפים עם שאר רוח מדמים שהם כמו בד הקנווס הלבן עבור הצייר. הטופו יכול להחשב ככזה בבישול הצמחוני.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 03.07.10
כרובית בקארי כרובית בקארי

מתכון להכנת כרובית בקארי, עם גוון הודי שנוסף לו תחכום מודרני מסויים.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 22.06.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

קורס ברמנים - בר מאסטר






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד