לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 4 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: © Minerva Studio / Fotolia *
9572 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.5
|
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 17.03.12
מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
משך ההכנה: 45 דקות • מספר מנות: 10 יחידות
רשימת מצרכים:
10 ארטישוקים גדולים או 10 תחתיות ארטשוקים קפואים מיץ מלימון אחד 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח
לרוטב: 1/4 כוס שמן 1/2 1 כוסות מים מיץ מלימון אחד 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
- מסירים מן הארטישוקים את כל העלים: את החיצוניים הקשים תולשים ביד ואת הפנימיים הרכים חותכים בסכין. משאירים בבסיס הירק קטע של כ-2.5 ס"מ מן העוקץ (הגבעול). מנקים את התחתיות מפלומת השיער שעליהן. בארטישוקים קפואים רק שוטפים.
- מניחים בקערה את מיץ הלימון, המים והמלח ומערבבים היטב. טובלים את תחתיות הארטישוקים בנוזל ומשהים דקות אחדות.
- יוצקים לסיר רחב ושטוח את המצרכים לרוטב: המים, השמן, מיץ הלימון, המלח והסוכר. מערבבים היטב.
- מסדרים את תחתיות הארטישוקים בסיר, בשכבה אחת, כשהעוקצים (הגבעולים) כלפי מעלה. מסננים לסיר את הנוזלים שבהם הושרו הארטישוקים. מנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יעטוף היטב את הארטישוקים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד 45-30 דקות. בארטישוקים קפואים מבשלים 20-30 דקות.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.5
תגובות גולשים למתכון תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד בישול צמחוני:
|
|
מלאי כופתה טבעונית
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק. להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.
|
|
|
|
אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה
מתכונים המסייעים לחיזוק ותחזוקה לעינים בהירות, צלולות, חזקות ורואות!
באדיבות: איתי שרף | תאריך פרסום: 23.03.15
|
|
|
|
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ
מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
|
|
|
|
ירקות קלויים בתנור
מבחר ירקות קלויים בתנור, מתאים כמנת פתיחה או לצד מנה עיקרית, חלבית או בשרית. מתכון בסיסי להכנת ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי).
|
|
|
|
שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר
מתכןו להכנת שומר ממולא במילוי גבינת פטה, שמיר ופירורי לחם.
|
|
|
|
מרק לקוסקוס (צמחוני)
מתכון להכנת מרק צמחוני לקוסקוס, המורכב מכרוב לבן, גזרים, תפוחי אדמה, דלעת ופלפל אדום.
|
|
|
|
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
|
|
|
|
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות
מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
|
|
|
|
אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים
בבישול הכללי יש מיני בשר נטראליים שמקבלים את הטעם מהתבלינים ומאופן הבישול, שפים עם שאר רוח מדמים שהם כמו בד הקנווס הלבן עבור הצייר. הטופו יכול להחשב ככזה בבישול הצמחוני.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 03.07.10
|
|
|
|
כרובית בקארי
מתכון להכנת כרובית בקארי, עם גוון הודי שנוסף לו תחכום מודרני מסויים.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 22.06.10
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|