אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
ריזוטו חיטה עם ירקות העונהצילום: abaveg *
נקרא 5381 פעמים 5381 צפיות
2 תגובות 2 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» ריזוטו חיטה עם ירקות העונה

ריזוטו חיטה עם ירקות העונה

4.0 כוכבים

באדיבות: abaveg, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 06.06.10

באיזו חיטה להשתמש? המהדרין יחפשו פארו farro חיטה איטלקית מעודנת הגדלה באזורים מסויימים בלבד, אפשר להחליפה בגרעיני כוסומין שהוא זן עתיק של חיטה, מעט מתקתק, או פשוט להשתמש בגרעיני חיטה אורגאניים שיש בחנויות טבע. זמן הבישול משתנה בהתאם.

משך ההכנה: 35 דקות מספר מנות: 5 מנות

רשימת מצרכים:

2 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קצוץ
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
1 כוס גרעיני חיטה
2 כוסות ציר ירקות
1 כוס פטריות מסוגים שונים
1 כוס של תערובת ירקות: שעועית שחורה מבושלת, צנונית חתוכה למקלות, גרעיני תירס טרי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, סלרי.
חצי כוס תערובת של עלים: נבטי צנונית, עלי תימין טרי, עלי אורגאנו, עלי פטרוזיליה, עלי כוסברה, עלי רשאד.

אופן ההכנה:

בסיר בגודל מתאים, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עם מעט מלח 5-7 דקות, עד שהבצל שקוף ועסיסי.

מוסיפים לסיר את גרעיני החיטה ומערבבים נמרצות דקה או שתיים, עד שהגרעינים מתחילים להפיץ ריח קל של קליה.

מוסיפים כוס אחת של ציר, ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות ומערבבים לעיתים קרובות כדי למנוע חריכה.

מוסיפים את הירקות, ואת הכוס הנותרת של הציר. מבשלים 25 דקות עד שגרגרי החיטה רכים אל דנטה. מוסיפים עוד ציר לפי הצורך.

ממש לפני ההגשה מערבבים פנימה את העלים הירוקים, ומתבלים במלח ופלפל.

 

הערות: כדאי להשרות את החיטה במים למשך הלילה, זה מקצר מאוד את זמן הבישול.

          ניתן להשתמש בירקות אחרים ובתערובת עלים שונה, לפי העונה.

 


תגיות:
חיטה פטריות

הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון ריזוטו חיטה עם ירקות העונה:

abaveg

אבנר לשאלתך, רשאד ניתן למצוא לפעמים בסופר הוא בוודאי הרבה יותר נפוץ בערים ובכפרים ערביים. למתכון הנוכחי אין שום הכרח להשיגו. השתמש בעלי תבלין ירוקים לפי טעמך האישי ולפי מה שניתן להשיג.

08.06.10, בשעה 00:47

אבנר

אבנר

מאיפה אפשר להשיג רשאד? לא מצאתי בסופר.

07.06.10, בשעה 21:12


הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד בישול צמחוני:

מלאי כופתה טבעונית מלאי כופתה טבעונית

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק.
להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.
באדיבות: conditory | תאריך פרסום: 29.06.15
אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה אורז מלא עגול אפוי לחיזוק הראיה

מתכונים המסייעים לחיזוק ותחזוקה לעינים בהירות, צלולות, חזקות ורואות!
באדיבות: איתי שרף | תאריך פרסום: 23.03.15
תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ

מתכון להכנת תחתיות ארטישוק ברוטב חמוץ: סלט לבבות ארטישוק בלימון ותבלינים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 17.03.12
ירקות קלויים בתנור ירקות קלויים בתנור
lemon3.co.il

מבחר ירקות קלויים בתנור, מתאים כמנת פתיחה או לצד מנה עיקרית, חלבית או בשרית. מתכון בסיסי להכנת ירקות קלויים בתנור (אנטיפסטי).
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 10.01.12
שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר שומר ממולא בגבינת פטה ושמיר
מנהל האתר

מתכןו להכנת שומר ממולא במילוי גבינת פטה, שמיר ופירורי לחם.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 02.11.11
מרק לקוסקוס (צמחוני) מרק לקוסקוס (צמחוני)
מנהל האתר

מתכון להכנת מרק צמחוני לקוסקוס, המורכב מכרוב לבן, גזרים, תפוחי אדמה, דלעת ופלפל אדום.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 04.06.11
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן

תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן, מנה חגיגית ומהירת הכנה, נפלאה כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לדג צלוי או עוף בגריל. מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות

מתכון להכנת פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
באדיבות: yaffapr | תאריך פרסום: 18.05.11
אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים

בבישול הכללי יש מיני בשר נטראליים שמקבלים את הטעם מהתבלינים ומאופן הבישול, שפים עם שאר רוח מדמים שהם כמו בד הקנווס הלבן עבור הצייר. הטופו יכול להחשב ככזה בבישול הצמחוני.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 03.07.10
כרובית בקארי כרובית בקארי

מתכון להכנת כרובית בקארי, עם גוון הודי שנוסף לו תחכום מודרני מסויים.
באדיבות: abaveg | תאריך פרסום: 22.06.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» ריזוטו חיטה עם ירקות העונה

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד